کیف پول دیجیتال چیست؟
کیف پولهای دیجیتال به کاربران این امکان را میدهند تا داراییهای دیجیتال خود (رمز ارزها) را ذخیره و بازیابی کنند.
شما داخل کیف پول خود میتوانید چندین ارز متفاوت را نگهداری کنید. هنگامی که که یک ارز دیجیتال را خریداری مینمایید، در واقع تمامی اطلاعات شما در کیف پول در بلاکچین، ثبت و تایید میشود و این کار توسط یک آدرس رمزنگاری شده منحصر به فرد که از کیف پول دیجیتال هدایت شده، انجام میشود.
کیف پولهای دیجیتال، کلیدهای خصوصی و عمومی را ذخیره میکنند و با برقرای ارتباط با بلاکچینهای مختلف باعث میشوند تا تمامی کاربرانی که قصد ذخیره رمز ارز ها را دارند، بتوانند رمز ارز هایشان را ذخیره سازی کنند.
اساس کار کردن کیف پولهای دیجیتال
کیف پولهای دیجیتال بر اساس کلیدهای عمومی و خصوصی کار میکنند. برای اینکه بخواهید در کیف پولهای دیجیتال ارز ذخیره کنید، باید از آدرس مخصوص به هر ارز استفاده کنید چراکه هر ارز یک آدرس مخصوص دارد. مثلا برای اینکه بخواهید از فردی ارز دریافت کنید باید آدرس کیف پول خود را برای آن فرد ارسال کنید. از طریق این آدرس کسی نمیتواند به اطلاعات شخصی شما دسترسی داشته باشد.
انواع کیف پولهای دیجیتال به شرح ذیل میباشد:
کیف پول تحت وب
شما از طریق کیف پول تحت وب میتوانید ارز دیجیتال خود را از طریق مرورگر وب خود ارسال، دریافت و ذخیره کنید. کیف پولهای تحت وب به صورت آنلاین اجرا میشوند و به همین دلیل نگران حذف تصادفی کیف پول از سیستم خود نیستید. یکی از معایب برخی از کیف پولهای تحت وب این است که کلید خصوصی را به صورت آنلاین ذخیره میکنند و این موضوع باعث میشود که امنیت آن کاهش یابد. از جمله ارائه دهندگان محبوب کیف پولهای وب، Coinbase و Blockchain هستند.
کیف پول دسکتاپ
کیف پولهای دسکتاپ بر روی کامپیوترهای شخصی نصب میشوند. شما میتوانید این کیف پولها را در سیستم عامل های ویندوز ”Windows “، مکینتاش ”MAC “، لینوکس ”Linux ” نصب و راه اندازی و سپس استفاده کنید. کیف پولهای دسکتاپ کلیدهای خصوصی شما را به صورت آفلاین در کامپیوترتان ذخیره میکنند و هیچ فردی و یا افرادی حتی سازندگان کیف پول به آنها دسترسی ندارند. این دسته از کیف پولها دارای امنیت بالایی هستند و برای استفاده بلند مدت مناسب میباشند. از مهم ترین ترین کیف پول های دسکتاپی می توان کیف پول کوینومی (coinomi)، کیف پول جکس (jaxx)، کیف پول اکسودوس(exodus)، کیف پول الکتروم(electrum)، کیف پول اتمیک(atomic) و کیف پول copay را نام برد.
کیف پول موبایل
کیف پول روی موبایل بسیار شبیه به کیف پول روی دسکتاپ است. چون این نوع از کیف پول نیز به طور مستقیم در دستگاه شما دانلود میشود. معمولا از طریق دانلود اپلیکیشنی روی موبایل خود به کیف پول کریپتوکارنسیتان دسترسی پیدا میکنید. ازآنجاکه امروزه تقریباً هر فرد در هر کجا که باشد یک گوشی هوشمند در جیبش دارد، کیف پولهای موبایلی را میتوانیم پرکاربردترین نوع کیف پول بدانیم. کیف پولهای اکسودوس(exodus)، تراست(trust)، کوینومی(coinomi)، بلاکچین(blockchain)، مگنوم(magnum) و … را میتوان از بهترین کیف پولهای موبایلی نام برد.
کیف پول سختافزاری
کیف پول سخت افزاری یک دستگاه فیزیکی است که تنها هدف آن ذخیرهسازی کلیدهای عمومی و خصوصیتان است. این دستگاه تنها در صورتی که نیاز به انتقال وجه داشته باشید به اینترنت متصل میشود. هنگام انتقال، شما باید پین شخصی خود را به طور مستقیم وارد دستگاه کنید. این کار دسترسی هکرها به کلیدهایتان را تقریبا غیرممکن میسازد. به لحاظ امنیتی، هیچ کیف پولی بهتر از کیف پول سختافزاری نیست. در بیشتر کیف پولهای سختافزاری، با داشتن یک کیف پول میتوانید بیش از ۸۰٪ ارزهای دیجیتال بازار را ذخیره کنید. کیف پولهای کول والت (CoolWallet)، سیف پل (SafePal)، ترزور (Trezor) و لجر (Ledger) از محبوب ترین کیف پولهای سخت افزاری میباشند.
کیف پول کاغذی
کیف پولهای کاغذی یکی از کم ارزشترین کیف پولهای کریپتو هستند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که کلیدهای عمومی و خصوصی خود را روی یک تکه کاغذ پرینت بگیرید و با این کار به سادگی میتوانید سطح امنیت پول خود را بالا نگه دارید. چون در این روش، کلیدها به هیچ سروری متصل نیستند. در نتیجه راهی به جز در اختیار داشتن آن کاغذ برای دسترسی به کیف پول، وجود ندارد. زمانی هم که نیاز به انتقال وجه دارید، میتوانید به سادگی کلیدها را وارد یک نرم افزار یا کیف پول تحت وب کنید، یا حتی سادهتر از آن، فقط کد QR چاپ شده را اسکن کنید.
No Comment! Be the first one.