رمز ارز یا Crypto Currency یک سیستم پرداخت دیجیتال میباشد که متکی به بانک های سنتی برای تایید تراکنش ها نیست.
این نوع ارز دیجیتال یک سیستم Peer-o-Peer یا نظیر به نظیر است که این قابلیت را به افراد میدهد تا از هرجایی و با هر شخصی، بدون واسطه پرداخت یا دریافت داشته باشند.
یکی از مهم ترین شاخصه های رمز ارزها غیر متمرکز یا اصطلاحا Decentralized بودن انهاست که در اینجا به معنای حذف واسطه یا همان بانک ها میباشد. در روش سنتی وقتی شما پولی را به شخصی انتقال میدهید، بانک این پول را از حساب شما کم میکند و به حساب شخص مورد نظر شما واریز میکند. در واقع بانک این انتقال را تصدیق میکند اما در انتقال رمز ارزها شما نیاز به این واسطه نخواهید داشت چرا که تکنولوژی بلاکچین به شما این امکان را میدهد تا تمام عملیات انتقال و تصدیق در درون خود شبکه و بدون نیاز به واسط صورت پذیرد. پس دیگر نیاز ندارید پول خود را برای نگه داری و انتقال نزد بانک ها نگه دارید.
اما چرا به این دست ازارزهای دیجیتال رمز ارز یا Crypto Currency میگویند؟
زیرا در عملیات تصدیق و انتقال از روش های رمزنگاری یا همان encryption استفاده میشود تا امنیت انتقال و دارایی شما را تامین کند و اجازه سو استفاده را به حداقل ممکن برساند. به همین علت از کلمه رمز یا همان Crypto استفاده میشود.
اولین رمز ارز بوجود امده بیت کوین است که در سال ۲۰۰۹ توسط شخص یا گروهی با نام مستعار ساتوشی ناکاموتو به دنیا ارائه شد و پس از ان با رشد باورنکردنی ارزش خود تا به امروز همچنان به عنوان محبوب ترین و بزرگترین رمز ارز در جهان شناخته میشود. البته ناگفته نماند در حال حاضر هزاران رمز ارز دیگر وجود دارند که هرکدام سازو کار و قابلیت ها و مزیت های مخصوص به خود را دارند. از معروف ترین رمز ارزها میتوان از اتریوم، کاردانو و بی ان بی در کنار بیت کوین نام برد.
رمز ارز یا Crypto Currency دقیقا چگونه کار میکند ؟
رمز ارز ها شکل دیجیتالی پول هستند که از روش های رمزنگاری و کریپتو گرافی استفاده میکنند. همانطور که قبلا اشاره شد، رمز ارز ها غیر متمرکز هستند و از یک دفتر کل عمومی استفاده میکنند که همان بلاکچین نامیده میشود. این دفتر کل تمام اطلاعات فرستنده و گیرنده را در خود ذخیره و رمز نگاری میکند.
برای مثال وقتی شما مقداری بیت کوین به شخصی دیگر انتقال میدهد اطلاعات این انتقال از جمله یک امضای دیجیتال، ادرس فرستنده، ادرس گیرنده، مقدار انتقال، تاریخ و ساعت همگی بصورت رمزنگاری شده وارد این دفتر کل میشوند و در صف تایید قرار میگیرند. حالا نوبت به تایید و صحت سنجی این انتقال میرسد. این تایید توسط گروهی از کامپیوترها با پراکندگی جغرافیایی و از سراسر دنیا انجا میشود. به این کامپیوتر ها که وظیفه تایید و صحت سنجی را برعهده دارند ماینر گفته میشود. اکنون پس از تایید توسط ماینرها، بیت کوین منتقل شده به مقصد میرسد و از موجودی شما کم میشود.
No Comment! Be the first one.